מסלול טיול של 10 ימים ביפן עם ילדים שאתם חייבים לנסות

מסלול טיול של 10 ימים ביפן עם ילדים שאתם חייבים לנסות

יפן עם ילדים? השאלה הזו מטרידה הרבה הורים שחולמים על ארץ השמש העולה אבל מדמיינים סיוטים של ג'ט לג, אוכל מוזר, ושיגעונות בין מקדשים שקטים ופארקי שעשועים היסטריים. תשכחו מכל מה שחשבתם שידעתם. יפן עם ילדים זה לא רק אפשרי, זה פשוט חוויה. עכשיו, לפני שאתם סוגרים כרטיס בייג'לה לבורגס (שגם זה בסדר, אבל אחרת לגמרי), בואו נדבר תכלס. מה באמת מחכה לכם שם? איך עוברים 10 ימים במדינה שהתרבות שלה שונה כל כך, עם יצורים קטנים שתלויים בכל צעד שלכם? אם תצלחו את המאמר הזה (ורצוי שתצלחו, כי הוא מלא בזהב טהור), תגלו שזה קל יותר משחשבתם, מהנה יותר משיכולתם לדמיין, וכן, גם הילדים ייהנו – ואפילו יבקשו לחזור. וזה, חברים, שווה כל ין.

יפן עם ילדים: 10 ימים שישנו לכם את החיים (והרשימת קניות)

בואו נתחיל עם הדילמה הגדולה: יפן. עם ילדים. אומרים שזה קשה. אומרים שזה רחוק. אומרים שהאוכל מוזר. בואו נשים את הקלפים על השולחן – יפן זה אכן רחוק. זה אכן שונה. והאוכל… טוב, נדבר על האוכל. אבל קשה? האמת היא, שיפן היא אחת המדינות הכי ידידותיות למשפחות (וגם לילדים סקרנים) שקיימות. היא סופר בטוחה. היא סופר נקייה. התחבורה הציבורית שלה היא כמו שעון שוויצרי (רק בלי השוויצרים). והיפנים? הם פשוט מקסימים לילדים, סבלניים ואדיבים. אז תזרקו לפח את כל הספקות. יפן מחכה לכם, ולילדים שלכם. ובואו נצלול פנימה לתכנון של 10 ימים אינטנסיביים, מרתקים, וממש לא משעממים.

התוכנית הגדולה: מסע של 10 ימים שלא ישכחו לעולם (אתם, הם, וכל מי ששומע את הסיפור)

אז איך אורזים כל כך הרבה חוויות ב-10 ימים? זה דורש קצת אופטימיות, הרבה תכנון, ומודעות לזה שהילדים יקבעו את הקצב. הנה הצעה למסלול קלאסי אך מותאם למשפחות, שיאפשר לכם לטעום גם מטוקיו המודרנית, גם מקיוטו המסורתית, קצת טבע ואפילו חיות חמודות (ויש גם איילים חמודים פחות שדוחפים).

ימים 1-3: טוקיו – המטרופולין שלא עוצר (גם כשהילדים עייפים)

נוחתים בטוקיו. ג'ט לג. הילדים מבולבלים בין יום ללילה. זו הנקודה הקריטית הראשונה. קחו מלון שנוח להגיע אליו מהשדה. שקלו לקחת שאטל או מונית גדולה אם אתם עמוסים במזוודות (סביר להניח). היום הראשון, אל תתכננו יותר מדי. מקסימום טיול קצר באזור המלון, למצוא משהו לאכול (קונביני! זה הסופר של יפן, וזו אהבה מהרגע הראשון). תנו לכולם להתרגל.

ביום השני, אחרי שהתאוששתם קצת, בואו נצלול פנימה. איפה כדאי להתחיל בטוקיו עם ילדים?

  • פארקים ירוקים: שנז'וקו גיוֹאן (Shinjuku Gyoen) הוא פנינה אמיתית. גן ענק ומטופח עם סגנונות שונים – יפני, אנגלי וצרפתי. יש שם הרבה מקום לרוץ, מדשאות ענקיות לפיקניק (קנו מראש בקונביני!), ובריכות נוי עם דגים גדולים. זה מקום מושלם להתחיל בו ולתת לילדים לשחרר אנרגיה אחרי הטיסה. והנוף של גורדי השחקים מסביב? בונוס אדיר.
  • קסם דיגיטלי: מוזיאון TeamLab Borderless או TeamLab Planets. זו חוויה מדהימה של אמנות דיגיטלית אינטראקטיבית. הילדים (וגם אתם, אל תכחישו) יתרוצצו בין המיצגים, יצטלמו באובססיביות, וירגישו שהם בתוך משחק וידאו ענק. תזמינו כרטיסים מראש! זה מתמלא מהר בטירוף.
  • אזורים צבעוניים: שיבויה (Shibuya) עם המעבר חצייה המפורסם ופסל האצ'יקו. אולי לא המקום הכי רגוע עם עגלה, אבל החוויה של המעבר חצייה ההמוני היא משהו ששווה לראות (ולהצטלם). הרג'וקו (Harajuku) עם הרחוב המטורף Takeshita Street מלא בחנויות מוזרות, אוכל רחוב צבעוני ובגדים משוגעים. זה כיף גדול להסתובב שם, לראות את כל הדמויות הצבעוניות (לפעמים יש קוספליירים) ולטעום קרפים עם הכל בפנים. קחו נשימה עמוקה ותנו להם לבחור משהו קטן ומגניב.

איך מתניידים? המטרו של טוקיו הוא פלא הנדסי. הוא מגיע לכל מקום, הוא דייקן בצורה מפחידה, והוא יחסית קל להבנה אחרי כמה נסיעות. קנו כרטיסי פסמו או סואיקה (אפשר לקנות גם גרסאות וירטואליות לאפל פיי/גוגל פיי) ותטענו אותם. זה עובד בכל הרכבות והאוטובוסים וגם בקונביני. פשוט מצמידים את הכרטיס בשערים וזהו. עם ילדים קטנים, שקלו שעת נסיעה רגועה ולא בשעות העומס (בוקר וסוף יום עבודה) כדי להימנע מצפיפות.

ימים 4-6: האקונה וקיוטו – טבע, רכבות מהירות ומסורת

אחרי טוקיו, בואו נרגיע קצת ונראה צד אחר של יפן. יעד מושלם לזה הוא האקונה (Hakone), עיירת נופש הררית ליד הר פוג'י.

האקונה: פיראטים, הרי געש, ונופים עוצרי נשימה (אם אין עננים)

בהאקונה אפשר לעשות "מסלול מעגלי" כיפי שמשלב כמה סוגי תחבורה: רכבת הרים, רכבל עם נוף להרי געש (שימו לב לריח הגופרית), ספינת פיראטים על אגם אשי (Lake Ashi) עם נוף להר פוג'י (שוב, אם אין עננים. תמיד יש סיכון), ואוטובוס. הילדים יעופו על ספינת הפיראטים. מומלץ לקנות "Hakone Free Pass" שכולל את כל התחבורה באזור. אם יש לכם זמן, בקרו במוזיאון הפתוח של האקונה (Hakone Open-Air Museum) – מלא בפסלים מגניבים בשטחים ירוקים, כולל פסלים שכיף לילדים לטפס עליהם ולהסתובב סביבם.

מכאן ממשיכים לקיוטו (Kyoto), הבירה התרבותית של יפן. איך מגיעים? שינקנסן! רכבת הקליע המפורסמת. זו חוויה בפני עצמה. הילדים יתלהבו מהמהירות ומהדיוק המטורף. תזמינו מקומות שמורים מראש, במיוחד אם אתם עם מזוודות גדולות. הנסיעה מטוקיו לקיוטו לוקחת כשעתיים וחצי.

קיוטו: גיישות, מקדשים, ואיילים… לא, זה נרה. אבל קיוטו גם קסומה.

קיוטו היא כל מה שדמיינתם על יפן המסורתית: מקדשים מדהימים, גנים זנים שלווים, רחובות עתיקים, ואם יתמזל מזלכם, אולי תראו גיישה חולפת ברחובות רובע גיון (Gion).

  • מקדש הזהב (Kinkaku-ji): הוא פשוט עוצר נשימה. כולו מצופה זהב ומשתקף בבריכה מסביב. אמנם אי אפשר להיכנס פנימה, אבל המראה החיצוני והגינה מסביב שווים את הביקור. יחסית קצר וקל לילדים.
  • יער הבמבוק בארשיאמה (Arashiyama Bamboo Grove): זה יער במבוק צפוף וגבוה שנותן תחושה שאתם בתוך ציור יפני. הליכה קצרה ונעימה (אלא אם יש המון תיירים), וכיף להצטלם שם. באזור ארשיאמה יש גם גשר עתיק (Togetsukyo Bridge) ופארק קופים חמוד (Arashiyama Monkey Park Iwatayama) – זה דורש טיפוס קצר אך הנוף מלמעלה שווה את המאמץ, והקופים מסתובבים בחופשיות.
  • פושמי אינארי (Fushimi Inari-taisha): מקדש השינטו עם אלפי שערים אדומים (טורי) שמובילים למעלה ההר. זה טיול רגלי לא קצר, אבל גם הליכה בחלק מהמסלול (כמה עשרות או מאות שערים) נותנת את ההרגשה הייחודית. זו חוויה ויזואלית מדהימה. אפשר להתאים את אורך המסלול לרמת העייפות של הילדים.

בניגוד לטוקיו, קיוטו קצת יותר רגועה, אבל עדיין עם מערכת תחבורה ציבורית טובה (אוטובוסים ומטרו).

ימים 7-8: נארה ואוסקה – איילים, אוכל מדהים, והרבה כיף

אחרי קיוטו, אפשר לקפוץ לטיול יום (או יותר) לנארה (Nara) ולאוסקה (Osaka). שתי הערים יחסית קרובות לקיוטו וקל להגיע אליהן ברכבת.

נארה: פארק האיילים – ההשתלטות המתוקה על העיר

נארה מפורסמת בעיקר בגלל פארק האיילים שלה. יש שם מאות איילים שמסתובבים חופשי בפארק ובעיר מסביב. אפשר לקנות עוגיות מיוחדות (נמכרות בכל פינה בפארק) ולהאכיל אותם. זו חוויה כיפית בטירוף לילדים. רק שימו לב – האיילים יודעים בדיוק מה אתם מחזיקים ביד ויכולים להיות די אגרסיביים! תדריכו את הילדים להאכיל בזהירות ולא להחזיק את כל החבילה בבת אחת. בפארק נמצא גם מקדש טודאי-ג'י (Todai-ji Temple), מבנה עץ ענק שמכיל פסל בודהה ענק עוד יותר. מרשים בהחלט.

אוסקה: בירת האוכל והבילויים של יפן

אוסקה היא עיר תוססת ושונה מטוקיו וקיוטו. היא יותר קלילה, יותר קולנית, ויותר מתמקדת באוכל וכיף.

  • דוטונבורי (Dotonbori): אזור הבילויים המפורסם עם שלטי הניאון הענקיים, מסעדות הרחוב האינסופיות, והאווירה התוססת. זה מקום נהדר להסתובב בו בערב, לטעום טאקויאקי (כדורי תמנון, נשמע מוזר אבל טעים!), אוקונומיאקי (מין פנקייק יפני מלוח) ולראות את האנשים. הילדים יהנו מהאורות וההמולה.
  • טירה אוסקה (Osaka Castle): מבנה מרשים ומשוחזר (המקורית נהרסה). מסביב לטירה יש פארק נחמד ואפשר להסתובב.
  • יוניברסל סטודיוס יפן (Universal Studios Japan): אם הילדים חובבי פארקי שעשועים ויש לכם יום פנוי, זו אופציה מצוינת, במיוחד אם הם מכירים את דמויות יוניברסל או את עולם הארי פוטר (יש שם אזור הארי פוטר מדהים). זה דורש הקדשה של יום שלם ועלול להיות יקר ועמוס.

ימים 9-10: חזרה לטוקיו או השלמות ופרידה

תלוי מאיפה הטיסה חזרה. אם מטוקיו, שוב קופצים על השינקנסן מקיוטו/אוסקה לטוקיו (כשלוש שעות). אם מאוסקה, אפשר לסיים שם. הימים האחרונים הם זמן מצוין לקניות אחרונות (יפן היא גן עדן לקניות של מוצרים מוזרים וחמודים), ביקור חוזר במקום שאהבתם במיוחד, או פשוט להירגע.

קניות וסופגניות (לא בדיוק סופגניות, אבל משהו מתוק)

חנויות כלבו יפניות הן חוויה. קומות על קומות של מוצרים מדהימים. קומות האוכל במרתפים (דפצ'יקה) הן חגיגה לעיניים (ולבטן). יש שם הכל – מאפים, סושי, בנטו, ממתקים, וכל מה שרק תרצו לטעום. מושלם לקנות ארוחת ערב לפיקניק במלון או ברכבת. חנויות ה"100 ין" (המקבילה לסטוק שלנו, רק הרבה יותר איכותי ומגניב) הן אוצר בלום למזכרות קטנות וכיפיות לילדים (וכמובן, למבוגרים). דונקי הוֹטֶה (Don Quijote) היא רשת חנויות כאוס מטורפת שפתוחה כמעט תמיד ומוכרת הכל מהכל – מוצרי קוסמטיקה, חטיפים, אלקטרוניקה, תחפושות, מזכרות. אי אפשר לצאת משם בידיים ריקות.

מדריך הישרדות: טיפים לנסיעה חלקה (כמעט) עם ילדים ביפן

יפן קלה לנסיעה, אבל עם ילדים יש כמה דברים ששווה לדעת מראש:

תחבורה – זה באמת כל כך קל? (כן!)

מערכת הרכבות היא הדרך הכי טובה להתנייד. היא יעילה, נקייה, בטוחה, ומגיעה לכל מקום. עם עגלות ילדים, יש מעליות ודרגנועים ברוב התחנות הגדולות, אבל לפעמים צריך לחפש אותן. באזורים כפריים יותר, זה יכול להיות קצת יותר מאתגר. הרכבות המהירות נוחות, אבל שוב, הזמנת מקומות שמורים עם מקום למזוודות (יש אזורים מיוחדים) מומלצת מאוד. ילדים מתחת לגיל 6 בדרך כלל נוסעים בחינם ברכבות (אבל לא תמיד מקבלים מושב משלהם בשינקנסן אם זה עמוס). תמיד כדאי לבדוק ספציפית.

אוכל – האם הם יאכלו משהו חוץ מאורז? (כנראה שכן!)

זו אחת הדאגות הגדולות של הורים. יפן ידועה באוכל המגוון שלה, ולא הכל סושי ודברים נאים.

  • אטריות: אודון וסובה (סוגי אטריות) מוגשים בדרך כלל במרק עדין או עם רטבים שונים. זה די ניטרלי ובדרך כלל מתקבל היטב אצל ילדים.
  • קארי יפני (Kare Raisu): אורז עם רוטב קארי יחסית מתוק ולא פיקנטי. להיט אצל ילדים.
  • קאטסו דון (Katsu Don): שניצל חזיר (או עוף) עם ביצה ובצל על אורז. טעים ומשביע.
  • אוכל רחוב: טאקויאקי (כדורי תמנון), יאקיטורי (שיפודי עוף), קושיקאטסו (שיפודים מטוגנים). יש המון אופציות.
  • קונביני: שוב הקונביני! הם מוכרים כדורי אורז (אוניגירי) עם מילויים שונים, כריכים (גם של ביצה או טונה, לא רק מוזרים), פסטות, מאפים, יוגורטים, פירות חתוכים, וממתקים. הצלה אמיתית לארוחות מהירות וזולות.
  • מסעדות משפחתיות: יש רשתות מסעדות כמו Saizeriya או Gusto שהן המקבילה היפנית לארומה/קפה לנד, עם תפריט מגוון (אפילו פסטות ופיצות), מחירים נוחים ואווירה קלילה.

ועוד משהו: יפן היא אלופת הקינוחים והממתקים. קרפים, גלידות בכל טעם אפשרי (תה ירוק! סאקורה!), מאפים מתוקים… יש להם גלידות ברמות קשיחות שונות (כמו של מקדונלד'ס בארץ) כמעט בכל פינה. רק זה כבר מצדיק את הטיסה.

לינה – ריוקאן מסורתי או מלון מודרני? (תלוי באומץ שלכם!)

יש מגוון רחב של אפשרויות לינה. מלונות מערביים רגילים (רשתות בינלאומיות או יפניות כמו טויוקו אין או מיי סטייס). דירות אייר בי אנד בי (פופולריות מאוד למשפחות, נותן קצת יותר מרחב ואפשרות לבשל משהו קטן). והאופציה המיוחדת: ריוקאן (Ryokan).

ריוקאן הוא פונדק יפני מסורתי. לנים על מזרנים (פוטון) על רצפת טאטאמי, לובשים יוקאטה (חלוק יפני), וארוחת הבוקר (ולפעמים גם ערב) מוגשת בחדר או בחדר אוכל משותף וכוללת מנות יפניות מסורתיות (לרוב דגים, אורז, מרק מיסו, ירקות כבושים). בחלק מהריוקאנים יש גם אונסן (מעיין חם) משותף. זו חוויה יפנית אותנטית ומיוחדת, אבל עם ילדים קטנים זה יכול להיות מאתגר (לשבת על הרצפה לארוחות, ללבוש יוקאטה). שווה לשקול ריוקאן אחד או שניים במסע כדי לחוות את זה, אבל אולי לא לכל הטיול. יש גם ריוקאנים שהם יותר "ידידותיים למערביים" או למשפחות.

איך שומרים על הסקרנות והעניין של הילדים לאורך זמן?

הסוד הוא גיוון. אל תעשו רק מקדשים, או רק פארקי שעשועים. שלבו הכל.

  • שילוב של פעילויות: יום אחד מקדש ושוק, יום אחר פארק ומוזיאון אינטראקטיבי, יום שלישי נסיעה ברכבת מהירה ופארק איילים.
  • הפסקות תכופות: יפן מלאה בבתי קפה, קונביני ופארקים קטנים. עצרו לנוח, לאכול משהו קטן, או פשוט לתת לילדים לרוץ כמה דקות.
  • הכנה מראש: הראו לילדים תמונות או סרטונים של המקומות שבהם תבקרו. ספרו להם על התרבות, על הדמויות המצוירות (יש אותן בכל מקום), על האוכל. תנו להם תחושת שותפות.
  • ציד אוצרות: תנו לילדים משימות קטנות כמו למצוא חתול מזל בטיטניק (לא באמת, אבל הבנתם את הרעיון – למצוא חפץ או דמות מסוימת במקדש, בשוק, וכו').
  • אוכל כיפי: תמיד אפשר לקנות איזה חטיף יפני מוזר או ממתק צבעוני כדי להרים את המצב רוח.

שאלות ותשובות בזק (כי אין לנו כל היום, יש יפן לחקור!)

קצת שאלות שחוזרות על עצמן, ותשובות קצרות ולעניין:

ש: האם יפן יקרה לטיול משפחתי?
ת: יפן לא זולה, בטח לא טיסה אליה. אבל ברגע שאתם שם, אפשר למצוא אופציות לינה ואוכל במחירים סבירים. תחבורה ציבורית יחסית יקרה אם קונים כרטיסים בודדים כל הזמן, אז כדאי לבדוק אופציה של JR Pass (לנסיעות רכבת ארוכות) או פסים אזוריים / יומיים בערים. קונביני הם מצוינים לאוכל זול.

ש: האם צריך לדעת יפנית?
ת: לא חובה. באזורים התיירותיים ובערים הגדולות יש הרבה שלטים באנגלית, והרבה אנשים בתעשיית התיירות מדברים אנגלית בסיסית. גוגל טרנסלייט מצוין לעזרה מהירה. היפנים גם מאוד מנומסים ומנסים לעזור גם אם אין שפה משותפת.

ש: מתי הזמן הכי טוב לנסוע ליפן עם ילדים?
ת: האביב (מרץ-מאי) בגלל פריחת הדובדבן והטמפרטורות הנעימות. הסתיו (ספטמבר-נובמבר) בגלל השלכת הצבעונית וגם טמפרטורות טובות. הקיץ (יוני-אוגוסט) יכול להיות חם ולח מאוד. החורף (דצמבר-פברואר) קר ויש סיכוי לשלג באזורים מסוימים, אבל יש גם פסטיבלי אור יפים. עם ילדים, אביב וסתיו הם לרוב הכי נוחים.

ש: האם קל למצוא אוכל כשר/צמחוני/טבעוני?
ת: זה יכול להיות מאתגר יותר. האוכל היפני המסורתי מתבסס הרבה על דגים ובשר. מסעדות מערביות קיימות בערים הגדולות (מקדונלד'ס, סאבוויי), אבל לא בכל פינה. אוכל צמחוני/טבעוני דורש חיפוש ספציפי וייתכן שתמצאו בעיקר מנות עם טופו, ירקות מבושלים או אטריות פשוטות. מומלץ להשתמש באפליקציות כמו HappyCow או לחפש מסעדות המציינות במפורש אופציות כאלה. אוכל כשר קשה מאוד למצוא מחוץ למסעדות בודדות בטוקיו. קונביני יכולים להיות פתרון חלקי עם אורז, פירות, יוגורטים (אם מותר).

ש: האם צריך מתאמים לחשמל?
ת: כן. המתח ביפן הוא 100V (בארץ 230V) והתקעים הם מסוג A (שני פינים שטוחים, כמו בארה"ב). רוב המטענים המודרניים (לפלאפונים, מחשבים ניידים) הם אוניברסליים ויתאימו למתח, אבל עדיין צריך מתאם לתקע. ודאו שהמכשירים שלכם תומכים ב-100V לפני השימוש.

ש: האם יש וויפיי בכל מקום?
ת: לא בדיוק כמו בארץ. יש וויפיי בבתי מלון, בתי קפה גדולים ובתחנות רכבת גדולות. הדרך הכי נוחה להישאר מחוברים היא לשכור ראוטר נייד (Pocket WiFi) או לקנות סים מקומי/eSIM לשדה התעופה או להזמין מראש. זה נוח מאוד לניווט, חיפוש מידע ותקשורת.

ש: האם עגלות ילדים נוחות ביפן?
ת: כן ולא. בערים הגדולות (טוקיו, קיוטו, אוסקה) המדרכות בדרך כלל טובות ורוב התחנות הגדולות נגישות. אבל יש מקדשים או אתרים תיירותיים עם הרבה מדרגות, ובמקומות מסוימים המדרכות עשויות להיות צפופות. מנשא יכול להיות שימושי מאוד בנוסף לעגלה, במיוחד לאתרים כמו פושמי אינארי או פארק הקופים בארשיאמה. ברכבות אין בעיה עם עגלות (אלא אם הן ענקיות).

אז הנה זה. 10 ימים מרוכזים, עמוסים בחוויות, עם קצת שיגעונות, הרבה אוכל, נופים מטורפים, ורכבות שיגיעו בדיוק בזמן (לא להאמין). יפן עם ילדים זה לא יעד רגיל, זה הרפתקה. זה דורש מכם קצת יציאה מאזור הנוחות, קצת סבלנות (בעיקר לילדים שרוצים לעצור בכל חנות ממתקים שניה), אבל בתמורה? תקבלו מסע בלתי נשכח. כזה שגם אתם וגם הילדים תדברו עליו עוד הרבה זמן. אז למה אתם מחכים? יאללה, תתחילו לתכנן. הרפתקה מחכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *